Skvosty Nepálu a Indie
(Káthmándú - Dillí - Váranasí - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Dillí)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

13

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Snídaně

Ubytování:

Hotel ***

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

PRIVÁTNÍ program pro 2 osoby cestující společně.
Individuální zájezd na míru s odletem každý den.

Program je možné upravit dle Vašich požadavků.
ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Káthmandú - Dillí - Váranasí - Jaipur - Fatehpur Sikri - Agra - Dillí

Doprava

LETECKY Praha - Káthmándú / Dillí - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3* hotely (dvoulůžkové pokoje)

Stravování

snídaně

Program

1. den

Praha
Odlet z Prahy.

2. den

Káthmandú (Nepál)
Přílet do hlavního města Nepálu - Káthmándú. Poté bude následovat transfer do hotelu, kde se ubytujete. Odpoledne již bude volné k odpočinku po letu a aklimatizaci. Přenocování v hotelu.

3. den

Káthmandú
Po snídani celodenní prohlídka nejdůležitějších památek města. Navštívíte náměstí Káthmándú Durbar, kde stojí palác Hanuman Dhoka, historické sídlo nepálské královské rodiny mezi 12. – 18. stoletím. Na náměstí můžete najít mimořádnou architekturu dřevěných chrámů. Budete mít příležitost si zakoupit zajímavé suvenýry. Následuje prohlídka hinduistických chrámů Taleju a Kumari, kde se dozvíte mnohé o četných božstvech tohoto starého náboženství. Další chrám v pořadí je Kasthamandap, podle legend vybudovaný z jediného kmene stromu. Město získalo své jméno podle tohoto chrámu. Dále Vás čeká prohlídka stúpy Swayambhunath, jedné z nejstarších buddhistických stúp. Chrám se nachází 3km západně od Káthmándú a je osídlen tlupami opiček. Poslední zastávkou je náměstí Bhaktapur Durbar, zdobené honosnými paláci, zahradami, pagodami a budhistickým klášterem. Nachází se zde také škola tradiční nepálské malby, kde si můžete na památku pořídit ukázky místního umění. Nocleh v hotelu.

4. den

Káthmándú
Po snídani Vás čeká prohlídka buddhistického "opičího" chrámu Swayambhunath. Odpoledne prohlídka náměstí Káthmandú Durbar. Na náměstí můžete najít mimořádnout architekturu dřevěných chrámů. Možnost zakoupení suvenýrů. Návrat do hotelu a přenocování.

5. den

Káthmandú - Dillí
Ranní transfer na letiště k Vašemu přeletu do Dillí. Následovat bude prohlídka města. Projedete se rušnými ulicemi trhu Chandni Chowk, navštívíte největší mešitu v Indii - Jama Masjid a Červenou pevnost, pojedete kolem Indické brány, prezidentského domu a budov parlamentu. Nakonec navštívíte chrám Gurudwara Bangla Sahib se zlatou kupolí. Večerní transfer do hotelu a ubytování v Dillí.

6. den

Dillí – Váranasí (místní přelet)
Brzo ráno transfer na letiště k Vašemu přeletu do Váranasí, města známého také jako Kashi nebo Benaras.
Po příletu Vás čeká prohlídka města, navštívíte oblast Sarnath – místo, kde Buddha poprvé kázal. Uvidíte Ašókův sloup, který je národním symbolem Indie a dále navštívíte ruiny, stúpu, Buddhistický chrám a muzeum. Ubytování v hotelu a přenocování.

7. den

Váranasí
Brzy ráno poplujete po posvátné řece Ganga a uvidíte ghaty, které slouží na koupání pro místní obyvatele a některé slouží ke kremaci. Návrat na snídani do hotelu a odpoledne individuální volno. Večer se můžete těšit na jízdu rikšou ke ghatě, kde můžete být svědky velké ceremonii zvané „Aarti“, která se koná každý den při západu slunce a je doprovázena bíle oděnými knězi. Přenocování.

8. den

Váranasí – Jaipur (místní přelet)
Snídaně v hotelu. Dopoledne transfer na letiště k Vašemu přeletu do Jaipuru neboli tzv. „růžového města“, které je zároveň hlavním městem indického státu Rádžasthán. Město vyzařuje barevností, tancem a tradičním místním uměním. Najdete zde několik archeologických pevností a paláců. Po příletu transfer do hotelu a ubytování. Individuální volno na vlastní prohlídku města nebo odpočinek. Přenocování v hotelu.

9. den

Jaipur
Ráno zahájíte návštěvou pevnosti Amber, která byla postavena v 16. století. Možnost vystoupání k pevnosti jízdou na slonovi nebo jeepem. Odpoledne prohlídka komplexu městských paláců, které zahrnují - muzeum, astronomickou observatoř Jantar Mantar (UNESCO) a palác větru z 18. století – Hawa Mahal. Tento palác s nespočtem oken a zakrytými balkony byl postaven maharádžou Sawaj Pratap Sighem pro jeho ženy, aby mohly skrytě pozorovat okolní ruch města a život kolem paláce. Odpoledne navštívíte některou z místních řemeslných dílen na výrobu šperků, porcelánu nebo koberců. Návrat do hotelu a přenocování ve městě.

10. den

Jaipur – Fatehpur Sikri – Agra
Snídaně v hotelu a krátký odpočinek. Po cestě do Agry navštívíte malé městečko Fatehpur Sikri , které nechal postavit v 16. století tehdejší panovník Akbar Veliký a je tradiční ukázkou mughalské architektury. Ubytování v hotelu a večer individuální volno. Přenocování.

11. den

Agra
Dnes budete svědky neskutečného pohledu na dech beroucí Taj Mahal při východu slunce. Vstoupíte do věčného symbolu lásky a zajisté oceníte spletitý design a symetrii, které vzájemně rýmují jako zamilovaná báseň. Taj Mahal je ukázkou honosného vyznání lásky, které nechal postavit Shah Jahan na památku své milované ženě Mumtaz Mahal. Odpoledne navštívíte pevnost Agra, která byla postavena z červeného kamene. Večer volno na odpočinek nebo individuální poznávání města. Přenocování.

12. den

Agra – Dillí
Po snídani návrat do hlavního města Dillí. Po příjezdu transfer do Vašeho hotelu a ubytování. Odpoledne Vás čeká prohlídka Kutub Minar neboli věže vítězství - vzorný příklad indo-islámské architektury.
Přenocování v hotelu.

13. den

Dillí – Praha
Brzký ranní transfer na letiště k Vašemu odletu domů. Večerní přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

letenku Praha - Káthamándú / Dillí - Praha vč. všech tax (běžná ekonomická třída)
všechny vládní poplatky a taxy
1 láhev vody / den
vstupy a program dle itineráře
anglicky hovořící průvodce
dopravu klimatizovaným vozem
snídaně
ubytování ve dvoulůžkových pokojích ve 3* hotelech
místní přelety Káthamándú - Dillí / Dillí - Váranasí / Váranasí - Jaipur vš. všech tax

Cena nezahrnuje

fakultativní výlety
výdaje osobní povahy
poplatky za fotoaparáty a kamery v památkách
spropitné místním průvodcům a řidičům
neuvedenou stravu a nápoje
vízum do Indie a Nepálu
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
35 900 Kč   x   
  =
0
Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Káthmándú / Dillí - Praha vč. všech tax.
18 500 Kč   x   
  =
0

Stravování služby

příplatek za polopenzi
3 400 Kč   x   
  =
0

Ubytování služby

příplatek za plnou penzi
6 300 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.