Poklady indického státu Rádžasthán
(Dillí - Agra - Jaipur - Jodhpur - Udaipur)

Zvolený termín: 

(Ne) 15.03. - (Čt) 26.03.2020

Počet dní:

12

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Snídaně

Ubytování:

Hotel ***+ 

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

Privátní program již od 2 osob. Odlet každý den.
ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Dillí – Agra – Jaipur (Džajpur)  – Jodhpur (Džódhpur)  – Udaipur

Doprava

LETECKY Praha - Dillí - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3*-4* hotely

Stravování

snídaně

Program

1. den

Praha
Odlet z Prahy.

2. den

Dillí - přílet
Přílet do hlavního města Indie – Dillí. Na letišti vás již bude očekávat náš anglicky hovořící zástupce, který vás přivítá a sdělí vám praktické informace k zájezdu. Poté bude následovat transfer do hotelu, kde se ubytujete. Odpoledne je volné k odpočinku po letu. Přenocování v hotelu.

3. den

Dillí – Agra (205km / 4h), snídaně
Dnešní ráno budete objevovat historii a kulturní bohatství hlavního města. Budete projíždět kolem parlamentu, prezidentského paláce a navštívíte Indickou bránu. Dále přejedete k Raj Ghat (památník Mahatma Gandhi) a dále kolem Červené pevnosti a mešity Jama Masjid. Navštívíte minaret Kutub Minar, který je vzorným příkladem indo-islamistické architektury. Později odpoledne odjezd do Agry, kde se nachází slavný Taj Mahal. Po příjezdu do města ubytování v hotelu. Přenocování.

4. den

Agra – Taj Mahal (Tádž Mahal), snídaně
Dnes budete svědky neskutečného pohledu na dech beroucí Taj Mahal při východu slunce. Vstoupíte do věčného symbolu lásky a zajisté oceníte spletitý design a symetrii, které vzájemně rýmují jako zamilovaná báseň. Taj Mahal je ukázkou honosného vyznání lásky, který nechal postavit Shah Jahan na památku své milé ženě Mumtaz Mahal. Poté navštívíte pevnost Agra, která byla postavena z červeného kamene. Večer volno na odpočinek nebo individuální poznávání města. Přenocování.

5. den

Agra – Fatehtpur Sikri - Jaipur (240 km / 5h), snídaně
Po snídani Vás čeká odjezd do „růžového města“ Jaipur, které je zároveň hlavním městem indického státu Rádžasthán. Město vyzařuje barevností, tancem a tradičním místním uměním. Najdete zde několik archeologických pevností a paláců. Po cestě do Jaipuru navštívíte malé městečko Fatehpur Sikri, které nechal postavit v 16. století tehdejší panovník Akbar Veliký a je tradiční ukázkou mughalské architektury. Ubytování v hotelu a večer individuální volno. Přenocování.

6. den

Jaipur, snídaně
Ráno zahájíte návštěvou pevnosti Amber, která byla postavena v 16. století. Jízda na slonovi Vám pomůže zdolat výstup na kopec, kde se nachází pevnost (sloni jsou k dispozici dle volných kapacit). Alternativně můžete vystoupit k pevnosti pěšky nebo vyjet autem. Odpoledne navštívíte komplex městských paláců, které zahrnují - muzeum, astronomickou observatoř Jantar Mantar (UNESCO) a palác větru z 18. století – Hawa Mahal. Tento palác s nespočtem oken a zakrytými balkony byl postaven maharádžou Pratap Sawaj Singem pro jeho ženy, aby mohly skrytě pozorovat okolní ruch města a života kolem. Odpoledne navštívíte některé z místních řemeslných dílen na výrobu šperků, porcelánu, koberci a dalšími suvenýry. Návrat do hotelu a přenocování ve městě.

7. den

Jaipur – Jodhpur (330km / 6h), snídaně
Po klidné snídani se vypravíte na cestu do Jodhpuru, města obklopeného skalními zdmi, sedmi branami a několika baštami. Jodhpur je druhým největším městem Rádžasthánu. Město bylo založeno roku 1459 králem Rao Jodha. Město je leckdy nazýváno jako sluneční nebo modré město. Sluneční město z důvodu, že po většinu roku zde svítí sluníčko a modré město, protože většina domů má modrou barvu. Je ideálním místem na výlety do okolí. Transfer do hotelu. Přenocování.

8. den

Jodhpur, snídaně
Celý dnešní den strávíte v Jodhpuru, budete objevovat jeho historické krásy. Začnete návštěvou skalní pevnosti Mehrangarh, která se nachází na kopci a je tak dominantou města. Dále Vás čeká prohlídka hlavních paláců – Moti Mahal, Sheesh Mahal, Phool Mahal, Sileh Khana a Daulat Khana. Nedaleko se nachází památník z bílého mramoru – Jaswant Thada. Poté pojedete na prohlídku muzea Umaid Bhawan Palace. Transfer do hotelu. Přenocování.

9. den

Jodhpur - Udaipur (280km / 5h), snídaně
Po snídani odjezd do města jezer Udaipuru. Po cestě Vás čeká návštěva slavných džainistických chrámu v Ranakpuru. Jsou to největší džainistické chrámy v Indii vůbec. Příjezd do poklidného města Udaipur, které je umístěno v krásném údolí mezi kopci Aravalli a nádhernými jezery Pichola, Fateh Sagar a Udai Sagar. Po příjezdu do města ubytování a volno. Přenocování.

10. den

Udaipur, snídaně
Po snídani navštívíte městský palác z 16. století. Jedná se o jeden z největších palácových komplexů v Rádžasthánu vůbec. Sestává z rezidence maharádži, historických hotelů, muzeí a galerií, nádvoří a hlavní haly, kde se dodnes konají slavnosti. Poté navštívíte zahradu Shahelion-Ki-Badi, památník Pratap Memorial, jezero Fateh Sagar a další zajímavá místa. Večer můžete pozorovat západ slunce plavbou lodí po jezeře Pichola lake. Transfer do hotelu. Přenocování.

11. den

Udaipur – Dillí, místní přelet
Po snídani transfer na letiště k Vašemu přeletu do Dillí (07:45-09:15h) a dále odlet domů.

12. den

Praha
Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

mezinárodní letenku Praha – Dillí – Praha včetně všech tax (běžná ekonomická třída)
místní přelet Udaipur – Dillí vč. všech tax (běžná ekonomická třída)
ubytování ve 3*-4* hotelech (dvoulůžkové pokoje)
snídaně
program a vstupy do památkových objektů dle programu (Qutub Minar, Taj Mahal, Agra Fort, Fatehpur Sikir, Amber Fort, City Palace, observatoř, Mehrangarh Fort, Jaswant Thanda, Umaid Bhawan, City Palace, Jagdish, Sahelion-Ki-Badi, Partap Memorial)
plavbu lodí na jezeře Pichola Lake (Udaipur)
jízdu na slonovi na pevnost Amber a zpět jeepem (Jaipur)
přepravu klimatizovaným autem (Toyota Etios apod.)
anglicky mluvícího průvodce
vládní taxy
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

vízum do Indie
příplatek za jednolůžkový pokoj
nápoje a stravování nad rámec programu
spropitné místním průvodcům a řidičům
příplatky v období svátků a slavností
poplatky za fotoaparáty a kamery v památkách
výdaje osobní povahy (prádelna, internet, suvenýry)
fakultativní výlety, aktivity a rozšíření programu
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Dillí - Praha vč. všech tax.
12 000 Kč   x   
  =
0
Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
26 800 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.