Luxusním vlakem po severní Indii
(Nové Dillí – Džajpur – Sawai Madhopur – Chittorgarh – Udaipur – Jaisalmer – Jophpur – Bharatpur – Agra – Nové Dillí)

Zvolený termín: 

(St) 23.09. - (Sob) 03.10.2020

Počet dní:

11

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Plná penze

Ubytování:

Luxusní vlak 

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

Vžijte se na 11 dní do role indických maharádžů na velkolepé jízdě přepychovým "palácem na kolech". Nejluxusnější vlak Indie Vás pohostí vskutku královsky na poznávací cestě po krásách indických států Rádžasthán a Uttarpradéš. Jízda zahrnuje mimo jiné návštěvu Taj Mahalu, starých indických měst, tygří safari či vyjížďku po pouštních dunách na velbloudech.

ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Nové Dillí – Džajpur – Sawai Madhopur – Chittorgarh – Udaipur – Jaisalmer – Jophpur – Bharatpur – Agra – Nové Dillí

Doprava

LETECKY Praha - Dillí - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

5* hotel v Dillí

Vlak „Palace on Wheels“, dvoulůžkové klimatizované kupé Deluxe s vlastní koupelnou.

Palác na kolech nabízí vlastní lázně, bar, luxusní restaurace a královsky vyzdobené ložnice s vlastní koupelnou. Pokud nebudete chtít trávit jízdu ve svém pokoji, je v každém vozu salónek pro setkánís ostatními cestujícími nebo na tiché pozorování exotické indické krajiny. Součástí každého salónku je také malý bar, kde Vám bude stále k dispozici obsluha s jídlem a pitím za doprovodu uklidňující hudby. Pro Vaše pohodlí Vám bude stále k dispozici profesionální Khidmatgar (obsluha). V lázních si za příplatek můžete vychutnat relaxační masáž. Na výběr máte ze dvou restauračních zařízení: Maharádža a Maharaní s bohatým výběrem jídel kontinentální, čínské a indické kuchyně. Palubní bar Vás pohostí kvalitním vínem, výběrem indických i jiných likérů a možností zpestřit si cestu sledováním televize.

Stravování

snídaně v Dillí / plná penze ve vlaku

Program

1. den

Praha – odlet
Odlet z Prahy

2. den

Nové Dillí
Přílet do Dillí, kde se na letišti setkáte se zástupcem naší CK. Transfer do Vašeho hotelu, ubytování a individuální volno. Možnost dokoupení fakultativních výletů v Dillí. Přenocování v hotelu.

3. den

Nové Dillí – Džajpur (Jaipur) (snídaně, večeře)
Dopoledne půldenní prohlídka města Dillí s průvodcem. Odpoledne transfer na vlakové nádraží, ideálně hodinu před odjezdem, abyste měli dost času na registraci a ubytování ve vlaku. Vlak vyjíždí okolo 18:30 na cestu do své první destinace - Džajpuru. Večeře a nocleh ve vlaku.

4. den

Džajpur, Rádžastán (plná penze)
Do Džajpuru vlak dorazí brzy ráno. V 7:00 snídaně, v 8:00 začíná prohlídka města (skupinový program). Džajpur, také přezdívaný „růžové město“, je hlavním městem oblasti Rádžastán. Byl založen teprve v roce 1727 jako důkladně architektonicky naplánované sídlo královské rodiny. Uvidíte „palác větru“ Hawa Mahal - pětipatrovou stavbu u hlavní ulice starého města zdobenou nespočtem oken a balkónů a připomínající tak růžový včelí úl. Cesta vede dál k muzeu Albert Hall a městskému paláci, sídlu bývalé královské rodiny. Přes ulici stojí impozantní observatoř Jantar Mantar, postavenou králem Jai Singhem II. Kolem půl druhé příjezd do města Amber, které dnes spadá pod správu Džajpuru. Odsud Vás čeká jízda na tradičně vyzdobeném slonovi k místní pevnosti. Po obědě prohlídka pevnosti Amber, pozoruhodné kombinace dvou stylů indické architektury - Rajput a Mughal. Za zmínku zde stojí především bohatě zdobený sál vítězství Džai Mandir. Večer Vás čeká večeře na lodi, poté návrat do vlaku.

5. den

Sawai Madhopur a Chittorgarh, Rádžastá​n (plná penze)
Brzy ráno příjezd do Sawai Madhopur. Dnes Vás čeká výlet do divoké indické přírody. Z města, pojmenovaném po mahárádžovi Sawai Madho Singhovi, vyrazíte v 6 hodin ráno do Národního parku Ranthambore. Zde je nejlepší šance pozorovat indické tygry. Kromě nich zde žijí také hyeny, lišky, šakalové, medojedové, či více jak 300 druhů ptactva. Kromě toho se zde nachází zříceniny pevnosti z 10. století. Parkem se budete dopravovat speciálním safari džípem s otevřenou střechou. Na vlak se vrátíte na snídani v 9:00h. V 10:30h vlak vyráží do města Chittorgarh. Od 16:30h prohlídka města. Chittorgarh pamatuje dramatické události bitev a obléhání. Plameny války zde připomínají Věž vítězství a Věž slávy, stejně jako místní pevnost, kde se před Vašima očima odehraje velkolepá show světla a zvuku. V 19:00h večeře ve vlaku, noční odjezd do Udajpuru.

6. den

Udajpur, Rádžastán (plná penze)
Příjezd v 8:00h do Udajpuru. Po snídani v 9:00h prohlídka města se zahradami Sahelion Ki Bari, volným časem na nákupy, městským palácem a Křišťálovou galerií. Po obědě následuje plavba přes jezero Pičola s vyhlídkou na Jezerní palác, dřívější letní sídlo panovníků, dnes pětihvězdičkový hotel. Palác stojí na idylickém místě uprostřed jezera. Odpoledne návrat na vlak a odjezd do Džaisalmeru.

7. den

Džaisalmer, Rádžastán (plná penze)
Uprostřed pusté pouště Thar stojí starobylé město Džaisalmer. Založeno bylo roku 1156 Rawalem Džaisalem. Nad střechy domů se upíná impozantní žlutá pískovcová pevnost. Do města dorazí vlak po deváté hodině ráno. Cestou ulicemi spatříte městské vily Haveli s bohatě zdobenými fasádami. Po obědě následuje velbloudí safari po písečných dunách Sam. V pozdním odpoledne čajový dýchánek při západu slunce. V 7h večer odjezd vlakem do Džódpuru.

8. den

Džódpur, Rádžastán (plná penze)
Druhé největší město Rádžastánu je obehnáno vysokými hradbami se sedmi branami. Založeno bylo roku 1459. Známé je především hradem Mehrangarh, vytesaným do pevné skály. V rámci hradního komplexu uvidíte paláce Moti Mahal, Sheesh Mahal, Phool Mahal, Sileh Khana a Daulat Khana. Opodál stojí komplex symbolických hrobek Jaswant Thada z bílého mramoru. Po obědě návrat na vlak a odjezd do Bharatpuru.

9. den

Bharatpur, Rádžastán – Agra, Uttarpradéš (plná penze)
V 6h ráno výlet z Bharatpuru do Národního parku Keoladeo Ghana, známého hnízdiště tisíců volavek, sibiřských jeřábů, migrujících kachen vrubozobých a dalších druhů ptáků. Po návratu snídaně a odjezd do Agry. Od 11:00h prohlídka města a rudé pevnosti (Red Fort). Po obědě návštěva nejznámější indické památky - Tádž Mahal. Jeden ze sedmi divů světa nechal vystavět císař Shah jahan na památku své milované královny Mumtaz Mahal. Večer volný čas na nákupy, Agra je proslulá svojí bohatou nabídkou šperků, kožených výrobků a dalšího zboží. Poté návrat na vlak a poslední večer v pojízdném paláci.

10. den

Nové Dillí – odlet (snídaně)
Kolem 4:00h ranní příjezd na nádraží do Dillí. V 7:00 snídaně a mezi 07:30 – 08:00h vystěhování se z vlaku. Na nádraží Vás vyzvedne průvodce a bude následovat celodenní prohlídka města Dillí. Večerní transfer na letiště k Vašemu odletu domů.

11. den

Praha
Přílet do Prahy.
 

Cena zahrnuje

mezinárodní letenku Praha – Dillí – Praha včetně všech tax (běžná ekonomická třída)
ubytování v 5* hotelu v Dillí (dvoulůžkové pokoje)
ubytování v luxusním vlaku (dvoulůžkové kupé)
snídani v Dillí
plnou penzi ve vlaku
pitnou vodu v lahvích během jízdy vlakem
program (skupinový) a vstupy do památkových objektů dle programu
uvedené transfery
anglicky mluvícího průvodce
vládní taxy
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

vízum do Indie (na požadavek rádi zajistíme)
stravování nad rámec programu
alkoholické a nealkoholické nápoje
využití lázní ve vlaku (hradí se na místě)
poplatky za kamery v památkách a parcích
výdaje osobní povahy
spropitné místním průvodcům a řidičům
fakultativní výlety, aktivity a rozšíření programu
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
111 100 Kč   x   
  =
0
Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Dillí - Praha vč. všech tax.
12 000 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.