Kulturní požitek ze severní Indie
(Dillí - Váránasí - Khajuraho - Jhansi - Agra - Jaipur)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

12

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Snídaně

Ubytování:

Hotel ***+ 

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

PRIVÁTNÍ zájezd. Zájezd se pořádá již při minimálním počtu 2 osob.

ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Dillí – Váránasí – Khajuraho (Khadžuráho) – Agra – Fatehpur Sikri - Jaipur (Džajpur)

Doprava

LETECKY Praha - Dillí - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3* - 4* hotely (za příplatek možnost ubytování ve 4* nebo 5* hotelu)

Stravování

snídaně 

Program

1. den

Praha
Odlet z Prahy.

2. den

Dillí
Přílet do hlavního města Indie – Dillí. Na letišti vás již bude očekávat náš zástupce, který vás přivítá a sdělí praktické informace k zájezdu. Po milém přivítání bude následovat transfer do hotelu, kde se ubytujete. Odpoledne již bude volné k odpočinku po letu. Přenocování v hotelu.

3. den

Dillí – Váranasí (místní přelet), snídaně
Brzký ranní transfer na letiště k přeletu do Váranasí – spirituálního města známého také jako Kashi nebo Benaras. Po příletu vás čeká prohlídka, navštívíte oblast Sarnath – místo, kde se Buddha poprvé kázal. Uvidíte Ašókův sloup, který je národním symbolem Indie. Dále navštívíte ruiny, stúpu, Buddhistický chrám a muzeum.

4. den

Váránasí (snídaně)
Dnešní den strávíte prohlídkou města Váránasí. Brzy ráno poplujete po posvátné řece Ganga a uvidíte ghaty, které slouží na koupání pro místní obyvatele a některé, které slouží ke kremaci. Návrat na snídani do hotelu a odpoledne individuální volno. Doporučujeme jízdu rikšou ke ghatu, kde uvidíte velkou ceremonii „Aarti“, která se koná každý den při západu slunce a je doprovázena bíle oděnými knězi. 

5. den

Váránasí – Khajuraho (místní přelet), snídaně
Po snídani Vás řidič odveze na letiště k Vašemu přeletu do Khajuraha – památky světového dědictví UNESCO. Khajuraho se nachází v centrální části Indie a je proslulé díky svému erotickému vyobrazení soch v různých polohách v chrámech. Po příletu následuje transfer do hotelu a krátký odpočinek. Dnes ještě navštívíte chrámy se sochami, které znázorňují historické výjevy z Kámasútry. Chrámy byly postaveny králem Chandelou mezi rokem 950 – 1050 n.l. Večer odpočinek a přenocování.

6. den

Khajuraho – Jhansi (195 km / 4,5h) – Agra (vlakem), snídaně
Po snídani odjezd do městečka Orchha, které se nachází na břehu řeky Betwa. Městečko je populární díky svým nádherným palácům a chrámům. Prohlídka města. Později odjezd vlakem ze stanice Jhansi Railway Station do Agry – města proslaveného díky úchvatné památce – Taj Mahalu. Ubytování a přenocování.

7. den

Agra – Taj Mahal (Tádž Mahal), snídaně
Dnes bude svědky neskutečného pohledu na dech beroucí Taj Mahal při východu slunce. Vstoupíte do věčného symbolu lásky a zajisté oceníte spletitý design a symetrii, které vzájemně rýmují jako zamilovaná báseň. Taj Mahal je ukázkou honosného vyznání lásky, který nechal postavit Shah Jahan na památku své milé ženě Mumtaz Mahal. Poté navštívíte pevnost Agra, která byla postavena z červeného kamene. Večer volno na odpočinek nebo individuální poznávání města. Přenocování.

8. den

Agra - Fatehpur Sikri - Jaipur (240 km / 5h), snídaně
Po snídani Vás čeká odjezd do „růžového města“ Jaipur, které je zároveň hlavním městem indického státu Rádžasthán. Město vyzařuje barevností, tancem a tradičním místním uměním. Najdete zde několik archeologických pevností a paláců. Po cestě do Jaipuru navštívíte malé městečko Fatehpur Sikri, které nechal postavit v 16. století tehdejší panovník Akbar Veliký a je tradiční ukázkou mughalské architektury. Ubytování v hotelu a večer individuální volno. Přenocování.

9. den

Jaipur (snídaně)
Ráno zahájíte návštěvou pevnosti Amber, která byla postavena v 16. století. Jízda na slonovi Vám pomůže zdolat výstup na kopec, kde se nachází pevnost (sloni jsou k dispozici dle volných kapacit). Alternativně můžete vystoupit k pevnosti pěšky nebo vyjet autem. Odpoledne navštívíte komplex městských paláců, který zahrnuje  - muzeum, astronomickou observatoř Jantar Mantar (UNESCO) a Palác větru z 18. století – Hawa Mahal. Tento palác s nespočtem oken a zakrytými balkony byl postaven maharádžou Sawaj Pratap Sighem pro jeho ženy, aby mohli skrytě pozorovat okolní ruch města a života kolem. Odpoledne navštívíte některé z místních řemeslných dílen na výrobu šperků, porcelánu, koberci a dalšími suvenýry. Návrat do hotelu a přenocování ve městě.

10. den

Jaipur – Dillí (260km / 6h), snídaně
Po snídani návrat do hlavního města Dillí. Po příjezdu transfer do Vašeho hotelu a ubytování. Odpoledne Vás čeká prohlídka Kutub Minar neboli věž vítězství – vzorný příklad indo-islámské architektury. Večer individuální volno a přenocování.

11. den

Dillí (snídaně)
Po snídani se můžete těšit na prohlídku starého Dillí. Projdete se rušnými ulicemi trhu Chandni Chowk, navštívíte největší mešitu v Indii – Jama Masjid a budete projíždět kolem Červené pevnosti, Indické brány, prezidentského domu a budov parlamentu. Nakonec navštívíte chrám Gurudwara Bangla Sahib se zlatou kupolí. Odpoledne transfer na mezinárodní letiště k Vašemu odletu domů.

12. den

Praha
Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

letenku Praha – Dillí – Praha vč. všech tax (běžná rezervační třída)
místní přelet Dillí – Váránasí - Khajuraho vč. všech tax (ekonomická třída)
ubytování ve dvoulůžkových pokojích ve 3*-4* hotelech
snídaně
program dle itineráře
vstupy dle itineráře
plavbu po řece Ganga (Váránasí), jízda na slonovi k pevnosti Amber (Jaipur)
vlakovou jízdenku Jhansi - Agra
dopravu klimatizovaným autem
anglicky hovořící průvodce
všechny vládní poplatky a taxy
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

vízum do Indie
nápoje a stravu neuvedenou v itineráři
osobní výdaje (prádelna, internet, TV, suvenýry)
poplatky za fotoaparáty a kamery v památkách
spropitné průvodci a řidiči
příplatky v období svátků a slavností
fakultativní aktivity
cestovní pojištění - na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Dillí - Praha vč. všech tax.
12 000 Kč   x   
  =
0
Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
32 800 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.