Úchvatná Čína s pobytem na ostrově Hainan
(Peking - Šanghaj - Sanya )

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

11

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Polopenze

Ubytování:

Hotel ***

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

PRIVÁTNÍ zájezd. Odjezdy každý den, minimálně 2 osoby.

ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Peking - Šanghaj - Sanya 

Doprava

LETECKY Praha - Peking - Sanya - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3* hotely

Stravování

8x snídaně, 3x oběd

Další poznámky

Státní svátky a slavnosti 2020*:
The Spring Festival 24.1.-31.1.2020
Qingming Festival 3.4.-5.4.2020
International Labour Day 1.5.-3.5.2020
Dragon Boat Festival 25.6.-27.6.2020
Golden Week 1.10.-8.10.2020

* V období svátků a slavností je vyžadován příplatek za ubytování. Cenu rádi spočítáme na vyžádání.
 

Program

1. den

Praha 
Odlet z Prahy do Pekingu.

2. den

Peking
Přílet na letiště do Pekingu, kde Vás již bude očekávat náš zástupce, který Vám sdělí praktické informace k Vašemu zájezdu. Transfer do hotelu. Individuální volno dle času příletu. Přenocování. 

3. den

Peking (snídaně, oběd)
Po snídani navštívíte známé Náměstí Nebeského klidu. Náměstí v centru Pekingu je pojmenované po bráně Nebeského klidu, která se nachází na severní straně náměstí a odděluje jej od Zakázaného města. Náměstí je historicky velice významné, protože bylo místem několika významných událostí. Náměstí má celkovou plochu 440 000 m², díky tomu je také největším náměstím na světě. Poté si prohlédnete Zakázané město, které je komplexem budov vystavených v Pekingu během vlády dynastie Ming. Město je obehnáno 8,5 m širokou zdí a 52 m širokým vodním příkopem. Zakázané město bylo sídlem císarů od 15. stol. Směl se tu zdržovat pouze císař s doprovodem, ostatním sem byl vstup pod hrozbou smrti zakázán. Oběd ve městě. Odpoledne prohlídka Chrámu nebes, který je komplexem taoistických chrámů v historické části Pekingu. Spolu se Zakázaným městem v současnosti patří k nejvyhledávanějším památkám Pekingu. Později transfer do hotelu, přenocování. 

4. den

Peking (snídaně, oběd)
Po snídani si projedete prohlédnout Velkou čínskou zeď. Velká čínská zeď je symbolem starého opevnění táhnoucího se napříč severní Čínou. Dnešní podoba zdi byla vybudována za dynastie Mingv v době od konce 14. do začástku 17. stol. Jejím účelem bylo chránit Čínu před mongolskými nájezdy. Zeď se táhne v délce cca 3460 km, východní počátek má v Šan-chaj-kuan pri Pochajském zálivu v provincii Chepej na hranicích vlastní Číny a Mandžuska a končí daleko na západě u Ťia-jü-kuan v provinci Kan-su na pokraji pouště Gobi v místech kudy přes oázy kdysi pokračovala západním směrem Hedvábná stezka. Celková délka zdi dnes činí 8851 km a patří mezi největší atraktivity Číny. Poté navštívíte Letní palác v Pekingu. Jedná se o palácový komplex na severozápadním předměstí města Peking. Rozkládá se na ploše 2,9 km², přičemž celé tří čtvrtiny zaujímají různé vodní plochy. Zbytek je zaplněn více než třemi tisíci různorodých staveb. Palác byl postaven v polovině 18. stol. jako letní příbytek pro císařskou rodinu. Nachází se na návrší Wan-šou ("hora dlouhověkosti"), které je omýváno uměle zabudovaným jezerem Kchung-ming. Jezero překlenuje impozantní Mramorovž most sedmnácti oblouků, který je po celé délce 150 m zdoben více než 500 sloupky s ozdobeně vyřezávanými hlavicemi ve tvaru lvů. K paláci patří i rozsáhlá zahrada Čching-ji-jüan ("Zahrada průzračných vln"). Oběd. Odpoledne si prohlédnete Pekingský národní stadion, známý také jako Ptačí hnízdo. Je to stadión, na kterém se odehrály Letní olympijské hry 2008. Později transfer do hotelu, přenocování. 

5. den

Peking - Šanghai (snídaně)
Po snídani transfer na nádraží k Vašemu odjezdu vysokorychlostním vlakem do Šanghaje. Příjezd do Šanghaje, transfer do hotelu. Individuální volno dle času příletu. Ubytování v hotelu, přenocování. 

6. den

Šanghai (snídaně, oběd)
Po snídani si pojedete prohlédnout zahrady Yu Garden. Je to rozsáhlá zahrada, kde jsou haly, kláštery, skalky, rybníky s barevnými rybkami. Tato zahrada je také symbolem oázy klidu a patří mezi nezvýznamnější památky Šanghaje. Prohlédnete si také starou část města nebo Chrám jadeitového (nefritového) Buddhy, což je buddhistický moderní chrám, který tvoří několik budov zasazených v krásné zahradě. Najdete zde cenné sochy Buddhy, které sem byly dovezeny z Barmy a představují unikátní díla vyrobené z bíleho nefritu. Později si prohlédnete Bund a Nanjing Road, což jsou hlavní  a nejrušnější nákupní ulice v Šanghaji. Oběd ve městě. Transfer do hotelu, přenocování. 

7. den

Šanghai - Sanya (snídaně)
Po snídani transfer na letiště k Vašemu odletu do města Sanya na ostrově Hainan. Sanya je velmi známé turistické středisko, kde najdete hory, městský ruch, ale i moře a krásné pláže. Vzhledem k velmi příznivému klimatu nejen v létě láká mnoho turistů. Můžete si zde vychutnat jedinečnou krajinu tropického oceánu, která je naprosto odlišná od jiných provincií Číny. Nejen, že si zde můžete užívat procházek pro překrásných plážích, ale můžete zde také poznávat odlišnost různých čínských kultur. Po příletu do Sanya transfer do Vašeho hotelu. Individuální volno na vlastní aktivity, přenocování. 

8. den

Sanya (snídaně)
Po snídani individuální volno na vlastní aktivity, koupání, odpočinek. Přenocování v hotelu.

9. den

Sanya (snídaně)
Po snídani individiuální volno na vlastní aktivity, koupání, odpočinek. Přenocování v hotelu. 

10. den

Sanya (snídaně)
Po snídani individuální volno dle času Vašeho odletu na poslední nákupy suvenýrů. Transfer na letiště k Vašemu odletu domů. 

11. den

Praha
Přílet do Prahy. 

Cena zahrnuje

mezinárodní letenka Praha – Peking / Sanya – Praha (běžná ekonomická třída)
ubytování ve dvoulůžkových pokojích ve 3* hotelech
snídaně a obědy uvedené v itineráři
vlakovou jízdenku Peking – Šanghaj (ve 2. třídě)
uvedené transfery
místní přelet Šanghaj – Sanya vč. tax (běžná ekonomická třída)
vstupy dle programu
anglicky mluvící průvodce
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

stravu a nápoje neuvedené v programu
fakultativní výlety, aktivity
vstupní vízum do Číny
spropitné místním průvodcům a řidičům
výdaje osobní povahy (prádelna, internet, suvenýry)
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme
příplatky v období svátků a slavností (viz poznámka)

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Peking / Sanya - Praha vč. všech tax.
17 000 Kč   x   
  =
0
Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
39 900 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.