Ománské dobrodružství
(Muscat)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

8

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Polopenze

Ubytování:

Hotel ***

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

Malá mezinárodní skupinka (2 – 12 osob)

Trasa

Muscat - Ras Al Jinz - Wahibská poušť - Ibra - Jebel Al Akhdar - Nizwa - Al Hamra - Jebel Shams - As Sab - Nakhal - Muscat

Doprava

LETECKY Praha - Muscat - Praha

Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3* hotely

Stravování

6x snídaně, 2x oběd, 4x večeře

Program

1. den

Praha / Muscat
Odlet z Prahy do Muscatu. Po příletu Vás na letišti přivítá anglicky mluvící zástupce naší CK, transfer do hotelu a ubytování.

2. den

Muscat (snídaně, oběd)
Dnes budete na prohlídce města obdivovat krásy orientálního Muscatu. Navštívíte pro ománskou kulturu a tradici velice významná místa jako mešitu sultána Kábuse (5. největší mešita na světě), nejstarší a největší ománský trh Muttrah souq, palác Al Alam a muzeum ománské historie Bait Az-Zubar. Den zakončíte obdivováním krásy Muscatu z paluby lodi během vyhlídkové plavby. 

3. den

Muscat – Sur – Ras Al Jinz (snídaně, večeře)
Po snídani odjezd z hotelu směrem na jih. Po této cestě navštívíte závrt Bimmah. Jedná se o povrchový krasový útvar ve vápenci, který je vyplněn azurově modrou slanou vodou. Místní však věří, že tento přírodní útvar má na svědomí meteorit. Přibližně po 2 hodinách jízdy se vypravíte na nenáročnou túru vodní erozí vzniklými údolími, nazývanými vádí, a to konkrétně vádím Shab a Tiwi. Během této túry budete mít možnost se osvěžit koupelí, nezapomeňte si tedy plavky! Postupně se dostanete do rybářského městečka Sur, které je známé výrobou tradičních lodí tzv. dhow. Zde navštívíte výrobnu a zároveň muzeum. Večer Vás čeká nezapomenutelný zážitek – na „Turtle Beach“ budete moci sledovat, jak mořské želvy vylézají na pláž a kladou zde svá vejce. 

4. den

Ras Al Jinz – vádí Bani Khalid – Wahibská poušť (snídaně, večeře)
Den započnete jízdou po pobřeží Ománského zálivu. Vaším cílem je vádí Bani Khalid, ve kterém oproti většině vádí celoročně protéká voda. Nalezneme zde nespočet jezírek azurové až smaragdové barvy, které jsou lemovány nádhernými palmami. K pouštnímu kempu, který je pro tuto noc Vaším domovem, se budete muset dostat přes duny rozsáhlé Wahibské pouště. Za odměnu Vám bude nepopsatelná atmosféra autentického pouštního kempu, kde ochutnáte místní pokrmy a prožijete originální zábavu. 

5. den

Wahibská poušť – Ibra – Jebel Al Akhdar – Nizwa (snídaně, večeře)
Nastupte do terénního auta a vydejte se pouští vstříc městu Nizwa. Po této cestě navštívíte řadu zajímavých míst jako městečka Ibra, Jebel Al Akhdar, kde se tradičně vyrábí růžová voda, plošinu Saiq či Birkat  Al Mauz. Právě v posledním jmenovaném budete moci spatřit mimo datlové háje také tzv. aflaj, starověký zavlažovací systém, který je zapsán na seznamu kulturního dědictví UNESCO. 

6. den

Nizwa – Al Hamra – Jebel Shams (plná penze)
Dnes Vás čeká prozkoumávání hlavního kulturního střediska Ománu, města Nizwa. Jelikož je pátek, budete moci sledovat dražbu a prodej užitkových zvířat na tržišti, kam jednou týdně pastevci dovedou svá stáda a draží je. Pokračovat budete prohlídkou nejnavštěvovanějšího národního památníku, pevnosti Nizwa. Při prohlídce města uvidíte také hrad Jabreen a další památku ze seznamu UNESCO, pevnost Bahla (zastávka na focení). Po prohlídce Nizwy se přesunete do vesnice Al Hamra, kde Vám místní ženy předvedou tradiční řemesla. Dalším cílem Vám bude hora slunce, Jebel Shams. Se svým vrcholem ve výšce 3.075 m n. m. se jedná o nejvyšší horu arabského světa. Při dobrodružném výjezdu na vrchol projedete vesničkou Ghul se zelenými terasami a po pár kilometrech dojedete k propasti Wadi Ghul, nazývaného také jako ománský Grand Canyon. Před ubytováním se můžete kochat úžasným pohledem na pohoří Al Hajar. 

7. den

Jebel Shams – As Sab – Nakhal – Muscat (snídaně)
Dnes brzy ráno podniknete krátkou túru po hraně propasti, abyste spatřili horskou opuštěnou vesnici As Sab a její zemědělské terasy. Poté se vydáte směrem k vesnici Bilad Sayt, zažijete jednu z nejvíce vzrušujících terénních jízd vádím Bani Awf a projdete se okolo pevnosti Nakhal a horkých pramenů v blízkosti, než dorazíte zpět do Muscatu, kde Vaše nezapomenutelné dobrodružství končí. 

8. den

Praha
Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

mezinárodní letenku Praha – Muscat – Praha vč. všech tax (v běžné ekonomické třídě)
ubytování ve dvoulůžkových pokojích
stravování podle program (6x snídaně, 2x oběd, 4x večeře)
privátní transfer z/na letiště
pojištění CK proti úpadku
služby anglicky hovořícího průvodce
pozorování želv s místním revírníkem
plavba na tradiční lodi dhow v Muscatu
návštěvy a vstupy do památkových a dalších objektů podle programu
transfery dle programu

Cena nezahrnuje

výdaje osobní povahy, spropitné
poplatky za fotografování a natáčení v památkových objektech
další vstupy, výlety a aktivity neuvedené v programu
veškeré nápoje
neuvedená strava
ománská víza (e-visa předem)
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
47 900 Kč   x   
  =
0
Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Muscat - Praha vč. všech tax
13 000 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.