Velká cesta po Malajsii - Malajský poloostrov a Borneo
(Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Penang – Kota Bharu – Kuala Terengganu – Kuantan – Kuala Lumpur – Kuching – Mulu – Kota Kinabalu – Sandakan – Kuala Lumpur)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

20

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Strava dle itineráře

Ubytování:

Hotel **+

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

SKUPINOVÝ zájezd / ANGLICKY hovořící průvodce
Odlet každé pondělí.
Garantovaná data odjezdů s mezinárodní skupinkou od 2 do 16 účastníků.

Trasa

Kuala Lumpur – Cameron Highlands – Penang – Kota Bharu – Kuala Terengganu – Kuantan – Kuala Lumpur – Kuching – Mulu – Kota Kinabalu – Sandakan – Kuala Lumpur

Doprava

LETECKY Praha - Kuala Lumpur - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.
Privátní transfery klimatizovaným vozem s řidičem

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

2* - 4* hotely (za příplatek možnost ubytování ve vyšší kategorii)

Stravování

Viz popis zájezdu (17x snídaně, 7x oběd, 4x večeře)

Program

1. den

Praha - odlet
Odlet z letiště v Praze.

2. den

Kuala Lumpur (přílet)
Po příletu transfer do hotelu k ubytování a individuální volno. Nocleh v hotelu.

3. den

Kuala Lumpur (snídaně) – Cameron Highlands – 220 km
Po snídani vyrazíte na sever. Cestou zastávka u vodopádu Lata Iskandar a u osady domorodců. Prohlídka malebné krajiny Cameron Highlands s návštěvou čajové plantáže, čajové fabriky, tržiště a kaktusové zahrady. Ubytování a nocleh v hotelu v Cameron Highlands.

4. den

Cameron Highlands (snídaně) – Penang – 330 km
Cesta pokračuje brzy ráno návštěvou královského města Kuala Kangsar. Projížďka čtvrtí Bukit Chandan Vám ukáže rozmanitou malajskou architekturu. Uvidíte mešitu Masjid Ubudiah, královský palác Istana Iskandariah, či Královskou galerii sultána Abdula Azize. Následuje plavba po řece ve vyhlídkové lodi. Po přistání navštívíte jednoho z posledních kovářů na světě vyrábějící dýky Kris s vlnitou čepelí, symbol malajské monarchie. Prohlídka tradičního řemesla pokračuje návštěvou centra Labu Sayong, kde místní ženy vytvářejí unikátně tvarované nádoby a vázy. Poté se po jednom z nejdelších mostů na světě převezete na „perlu Orientu“, ostrov Penang. Zde ubytování a nocleh.

5. den

Penang (snídaně)
Dnes prohlídka ostrova, počínaje třetí nejdelší sochou ležícího Buddhy na světě. Následuje prohlídka chrámu Kek Lok Si, nazývaného „Chrám tisíce Buddhů“, britské pevnosti Ford Cornwallis, vodní vesnice Klanová mola u promenády Weld Quay a „Ulice harmonie“, kde v pokojném sousedství sídlí kostely, čínské chrámy, mešity a hinduistické modlitebny. Dále návštěva domu klanu Khoo Kong Si. Na závěr prohlídky se provezete rušnými ulicemi v rikše. Zbytek dne individuální volno. Nocleh na ostrově Penang.

6. den

Penang (snídaně) – Kota Bharu – 400 km
Po snídani opustíte ostrov Penang a zamíříte na východ přes vnitrozemní pohoří. Naskytnou se Vám panoramatické výhledy na rozsáhlé tropické lesy. Cestou zastávka na ostrově Banding na jezeře Temenggor. Ubytování a nocleh v malebném městečku Kota Bharu.

7. den

Kota Bharu (snídaně) – Kuala Terengganu – 170 km
Po snídani návštěva pestrobarevného trhu v Kota Bharu, poté prohlídka místních řemesel, včetně stříbrnictví, tkadlectví plátna Songket a výroby tradičních draků Wau. Podél pobřeží se dopravíte do města Kuala Terengganu. Zde ubytování v hotelu a individuální volno. Nocleh v Kuala Terengganu.

8. den

Kuala Terengganu (snídaně) – Kuantan – 250 km
Snídaně a cesta dále na jih. Zastávka ve vsi Pulau Duyong s ukázkou tradiční výroby lodí. Dále návštěva parku Islámská civilizace s replikami dvaceti slavných islámských staveb z celého světa. Cestou podél pobřeží spatříte malebné rybářské vísky se zastávkou v informačním centru o mořských želvách. Po lehkém čajovém dýchánku navštívíte Galerii batikovaného umění, kde můžete obdivovat díla vytvořená světově proslulou malajskou technikou barvení textilu pomocí vosku. Nocleh v Kuantan.

9. den

Kuantan (snídaně) – Kuala Lumpur – 270 km
Brzy ráno odjezd směrem Kuala Lumpur. Cestou prohlídka historického města Sungai Lembing s visacím mostem, muzeem cínových dolů, svého času nejrozsáhlejších a nejhlubších na světě. Sami se vydáte do hlubin tunelem, kdysi zvaným El-Dorado východu. Transfer do Kuala Lumpur, ubytování v hotelu a nocleh.

10. den

Kuala Lumpur (snídaně) – Kuching (místní přelet)
Během dopoledne transfer na letiště a přelet na ostrov Borneo. Po příletu do Kuchingu začíná prohlídka historického města s vyhlídkou na koloniální pevnost Ford Margherita, projížďkou kolem Jižní radnice, Hranaté a Kulaté věže, koloniální budov soudu a pošty a návštěvou nejstaršího čínského chrámu v Kuchingu Tua Pek Kong. Následně navštívíte výstavu Urang Sarawak v umělecké části muzea Sarawak. Cestou minete malebné malajské vesničky i městské centrum s barevnou Indickou ulicí. Zbyde-li čas, nabízí se možnost procházky kolem řeky Sarawak s množstvím kaváren a obchodů a výhledem na řeku křižovanou tradičními loďkami Sampan. Ubytování a nocleh v Kuchingu.

11. den

Kuching (plná penze) – vesnice Ibanů – 238 km
Po snídani se vypravíte objevovat divoké vnitrozemí ostrova Borneo. První zastávkou bude přírodní rezervace Semmengok a Centrum rehabilitace orangutanů. Centrum pečuje o lidoopy druhu orangutan zachráněné ze zajetí a postupně je navrací do volné přírody. V rezervaci se vydáte s průvodcem hledat orangutany ve volné přírodě a s trochou štěstí budete moct pozorovat jejich krmení. Následuje jízda krajinou rýžových polí a paprikových plantáží až k jezeru Batang Ai Dam. Odsud se vypravíte loďkou do domorodé vesnice kmene Ibanů. Zde strávíte noc v tzv. „dlouhém domě“, ve kterém možná spali už Vaši pravěcí předci. Jedná se o velmi primitivní ubytování bez tekoucí teplé vody a bez klimatizace. Doporučuje se vzít si sebou jen batoh s nejzákladnějšími potřebami a případnými dárky pro domorodce (ne sladkosti, ani cigarety). Ibanové si zachovávají svojí staletou tradici života, snad jen už nejsou obávanými lovci lebek jako kdysi. Tuto morbidní tradici Ibanové opustili v 19. století. Po večeři můžete pozorovat domorodé tance, například tanec válečníků Ngajat. Nocleh v domorodé vesnici na matraci s moskytiérou.

12. den

vesnice Ibanů (snídaně, oběd) – Kuching – 238 km
Po snídani máte možnost pozorovat každodenní život Ibanů a vyzkoušet si střelbu z domorodé foukačky. Poté návrat do Kuchingu. Po příjezdu individuální volno k objevování města. Nocleh v Kuchingu.

13. den

Kuching (snídaně, večeře) – Mulu (místní přelet)
Po snídanií transfer na letiště k místnímu přeletu do Národního parku Mulu s největší sítí průchozích jeskyní na světě. Vydáte se na 3km dlouhou cestu po prkenném chodníku Jelení jeskyní a jeskyní Lang. Projdete se také divokým pralesním rašeliništěm, a pokud bude večer vhodné počasí, můžete vidět miliony netopýrů kroužit kolem jeskyní. V lesích parku Mulu je možné pozorovat velké množství vzácných zvířat i rostlin, včetně 170 druhů divokých orchidejí. Nocleh v Národním parku Mulu.

14. den

Mulu (snídaně, oběd) – Kota Kinabalu (místní přelet)
Prohlídka jeskyní pokračuje po snídani tentokrát po vodě. Na loďce se vypravíte do Jeskyně čiré vody. Možnost se vykoupat v křišťálově čisté vodě malého jezírka. Dále návštěva Jeskyně větru a následně prohlídka domorodé vesnice Batu Bungan Penan. Návrat do Mulu a transfer na letiště k místnímu přeletu do Kota Kinabalu. Po přistání transfer do hotelu, ubytování a nocleh.

15. den

Kota Kinabalu (snídaně) – Národní park Kinabalu (oběd) – Kota Kinabalu – 195 km
Snídaně a odjezd do Kinabalského národního parku. Divoké lesy parku nabízejí unikátní příležitost pozorovat tisíce druhů orchidejí, rododendronů a dalších rostlin. V parku se navíc nachází nejvyšší hora celé jihovýchodní Asie Mt. Kinabalu. Prohlídka parku zahrnuje kromě komentované procházky džunglí, také informativní výstava. V průběhu celodenního výletu pro Vás bude zajištěný oběd. Návrat do Kota Kinabalu a nocleh.

16. den

Kota Kinabalu (snídaně) – Sandakan (místní přelet)
Dopoledne se vydáte na prohlídku města Kota Kinabalu s návštěvou nejvyššího boda města odkud se naskýtá panoramatický výhled do okolí. Dále uvidíte zátoku Likas, věž Tun Mustapha, buddhistický chrám, státní muzeum a Státní mešitu. Poté transfer na letiště a přelet do Sandakanu. Po přistání transfer do hotelu, ubytování a nocleh.

17. den

Sandakan – ostrov Selingan – 40 km (plná penze)
Ráno snídaně a transfer do přístavu k nalodění na zhruba hodinovou plavbu na želví ostrov Selingan. Tropický ostrov je velkým hnízdištěm karety obrovské a karety pravé. Přes den na ostrově individuální volno ke koupání, potápění se, či odpočinku na pláži. Po večeři můžete pozorovat mořské želvy vylézat na pevninu a klást vejce do písku a vidět malé želvičky vypuštěné na pláž plazit se do otevřeného moře. Nocleh v chatkách na ostrově Selingan.

18. den

ostrov Selingan – SepilokKinabatangan – 134 km (plná penze)
Po snídani opustíte želví ostrov a vydáte se na cestu do Rehabilitačního centra pro orangutany v Sepiloku. Zde se můžete seznámit s těmito lidoopy a pozorovat jejich krmení. Dále se vydáte do Pečovatelského centra medvědů malajských. Následuje cesta k břehům řeky Kinabatangan, kde na Vás čeká ubytování v pralesních chatách. Před spaním se ještě vydáte na říční safari ve snaze zpozorovat některá místní zvířata, například endemickou opici Kahaua nosatého. Nocleh v pralesních chatách Bilit.

Fakultativně – říční plavba po setmění a pozorování nočních zvířat.

19. den

Kinabatangan – Gomantong - Sandakan – Kuala Lumpur – 130 km – odlet (snídaně, oběd)
Ráno Vás čeká další idylická plavba po řece Kinabatangan, při které budete moci pozorovat řadu zvířat. Cesta pokračuje do rezervace Gomantong, kde spatříte ptačí jeskyni, bydliště tisíců ptáků. Svá hnízda vytvářejí z jedlých materiálů a místní je tradičně sbírají a využívají k výrobě polévek. Následuje oběd a odjezd zpět do Sandakanu na letiště k přeletu do Kuala Lumpur a odlet do Evropy.

20. den

Praha – přílet
Přílet do Prahy během dne.

Fakultativně - Možnost rozšíření programu o třídenní dobrodružnou výpravu do údolí Danum do jedné z nejluxusnějších pralesních ecolodgí na světě - Borneo Rainforest Lodge!

Tato Lodge je ceněna jako nejlepší v celé jihovýchodní Asii, a to zcela právem, protože předčí veškeré Vaše představy o pobytu v deštném lese a pozvedne zážitek z džungle na skutečně královský!

Danum Valley je nejstarší panenský deštný prales na světě - jeho stáří se odhaduje na 130 milionů let a představuje jeden z nejkomplexnějších ekosystémů na světě.

Po celý den probíhá v lodgi nabitý program plný aktivit, který Vám umožní místní jedinečnou přírodu dokonale prozkoumat. Čekají Vás procházky džunglí se zkušenými rangery, kde při troše štěstí budete moci zahlédnout slona trpasličího, levharta obláčkového, orangutana, různé druhy opic, stovky druhů ptáků atd. Dále zažijete "canopy walk" neboli stezku korunami stromů ve výšce 25 metrů mezi majestátními stromy, tubing ve zdejší řece, vyjížďku za pozorováním nočních živočichů atd. Treking v údolí Danum představuje neopakovatelné dobrodružství uprostřed džungle.

V neposlední řadě lodge poskytuje svým klientům v rámci balíčku také plnou penzi nebývalých kvalit, která nabízí excelentní místní i mezinárodní gastronomii a nezapomíná ani na celiaky a lidi s různými potravinovými alergiemi.

Cena zahrnuje

mezinárodní letenku Praha – Kuala Lumpur – Praha vč. letištních tax (běžná ekonomická třída)
místní přelety Kuala Lumpur - Kuching - Mulu - Kota Kinabalu - Sandakan - Kuala Lumpur
pojištění CK proti úpadku
anglicky mluvící průvodce
návštěvy a vstupy do památkových a dalších objektů podle programu
skupinové transfery klimatizovaným busem
stravování dle programu (17x snídaně, 7x oběd, 4x večeře)
ubytování ve dvoulůžkových pokojích (1 nocleh v tzv. longhouse ve společné místnosti na matracích na zemi)

Cena nezahrnuje

příplatek za jednolůžkový pokoj
pobytovou taxu v hotelech (2 – 10 MYR / pokoj / noc dle lokality)
ochranářský poplatek na ostrově Selingan (60 MYR / osoba, k platbě na místě)
3denní pobyt v Danum Valley – DOPORUČUJEME!
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme
poplatky za fotografování a natáčení v památkových objektech (pokud jsou)
další vstupy, výlety a aktivity neuvedené v programu
spropitné místním průvodcům a řidičům
výdaje osobní povahy
stravování a nápoje nad rámec programu

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena na osobu za mezinárodní letenku
17 500 Kč   x   
  =
0
Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
58 100 Kč   x   
  =
0
Vnitrostátní přelety
10 250 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.