SANIBONANI! aneb POKLADY JIHOAFRICKÉ REPUBLIKY se zaměřením na zemědělství
(Johannesburg - Pretoria - NP Pilanesberg - Port Elizabeth - NP Addo Elephant - Knysna - Mossel Bay - Hermanus - Stellenbosch - Kapské město)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

12

Doprava:

Letecky - Praha

Strava:

Viz popis zájezdu

Ubytování:

Viz popis zájezdu 

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

SKUPINOVÝ zájezd / minimální počet 14 osob / ČESKÝ PRŮVODCE

Trasa

Johannesburg - Pretoria - NP Pilanesberg - Port Elizabeth - NP Addo Elephant - Knysna - Mossel Bay - Hermanus - Stellenbosch - Kapské město

Doprava

LETECKY Praha – Johannesburg a Kapské město - Praha

Cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

hotely nebo lodge, standardní 3 - 4* (podle místní kategorizace)

Stravování

strava dle itineráře

Program

1. den

Odlet z Prahy
V odpoledních hodinách odlet z Prahy přes některé z mezinárodních letišť do JAR.

2. den

Johannesburg - Pretorie - Sun City - Pilanesberg (večeře)
V ranních hodinách přílet do Johannesburgu. Po příletu transfer přes historické centrum Pretorie na panoramatickou okružní jízdu městem známým jako „město žakarand a parků“ - Krugerův dům, vládní budovy na náměstí Church sq., nejdelší ulice Church street (má více jak 26km) nyní přejmenovaná na třídu Stanza Bopape. Zastávka u Union Building s devítimetrovou sochou „Madiby“  Nelsona Mandely. Odpoledne odjezd do Sun City na návštěvu krokodýlí zahrady. Pěší prohlídka Sun City. Večerní transfer do NP Pilanesberg, ubytování v lodge (typické ubytování v africkém stylu), večeře a nocleh.

3. den

NP Pilanesberg (snídaně, večeře)
Snídaně. Časně ráno (cca 5:30) odjezd speciálně upravenými terénními vozy na tzv. game drive. Po návratu snídaně. Celodenní pobyt v parku a odpočinek v lodge s možností pozorování zvěře u napajedel, koupání v bazénech, relaxace. Park se rozkládá v původním sopečném kráteru na více jak 550 km2 africké buše, která je domovem impozantního množství ptactva a zvířecích druhů, včetně „Velké pětky“ (lev, levhart, slon, buvol, nosorožec). Večerní projížďka parkem s pozorováním zvěře. Večeře, nocleh v parku.

4. den

NP Pilanesberg - Johannesburg - let do Port Elizabeth (snídaně)
Po ranní projížďce parkem a snídani odjezd do Johannesburgu na letiště. Z Johannesburgu odlet do Port Elizabeth. Po příletu transfer na ubytování do hotelu. Nocleh.

5. den

NP Addo Elephant - Tsitsikamma (snídaně)
Po snídani odjezd do národního parku Addo Elephant patřícího k největším parkům v jižní Africe, s početnou populací slonů. Projížďka s pozorováním zvěře a možností focení – kromě slonů zde žijí nosorožci, lvi, hyeny, zebry a řada druhů antilop. Následně jízda po malebné Zahradní cestě/Garden Route podél pobřeží a s návštěvou přírodního parku Tsitsikamma – procházka deštným pralesem až k visutému mostu přes ústí řeky Storm. Příjezd do ubytování pod majestátními vrcholy okolních hor. Ochutnávka piv v mikropivovaru a prohlídka výroby piva. Nocleh.

6. den

Knysna - Mossel Bay - Indalu - Riversdale (snídaně)
Snídaně a pokračování po Zahradní cestě do Mossel Bay. Zastávka v Knysně na ochutnávku místních ústřic z umělého chovu (není v ceně, uskuteční se pouze v případě zájmu celé skupiny) - jedinečný zážitek!  Návštěva muzea Bartoloměje Diáze v Mossel Bay a poštovního stromu. Přejezd na prohlídku mléčné farmy s tradičním jihoafrickým hospodářstvím. Přesun na soukromou farmu s divokou zvěří, kde na vlastní kůži zažijete překrásné a velmi blízké setkání se slony africkými. Pokud čas dovolí návštěva obchodu s ukázkou výroby produktů z Aloe Ferox. Příjezd na ubytování, odpočinek a nocleh.

7. den

Klein Rivier - Raka (nebo podobné) - Hermanus (snídaně)
Snídaně v hotelu. Dopolední návštěva ekofarmy Klein Rivier s ochutnávkou sýrů zdejší výroby. Transfer do vinařství Raka. Zde si vychutnáme tradiční jihoafrické vína a projdeme se výrobním provozem. Odpoledne přejezd do přístavního městečka Hermanus. Společná procházka po pobřeží kde je velká pravděpodobnost spatřit delfíny a velryby. Ubytování a nocleh.

8. den

Stellenbosch (snídaně)
Snídaně a následně odjezd do regionu Winelands/vinné stezky, kde se setkává divoká příroda skalnatých hor s opečovávanými vinicemi. Návštěva překrásné usedlosti v holandském stylu Vergelegen s ochutnávkou místních vín. Následně přejezd do moderního vinařství s kozí farmou, kde spatříte jedinečný chlívek v podobě věže. Degustace vín a snoubení s místními lahodnými sýry a to nejen kozími. Příjezd do univerzitního městečka Stellenbosch, společná procházka, ubytování a nocleh.

9. den

oblast Winelands - Kapské Město (snídaně)
Snídaně, odjezd do vinařství De Morgenzon, kde využívají unikátní metodu pěstování vína. Po ochutnávce přejezd do Kapského Města. Ubytování a pěší návštěva Victoria and Albert Waterfront. Nákupy a volný program. Nocleh v Kapském Městě.

10. den

Kapské město - Hout Bay - Mys dobré naděje (snídaně)
Snídaně, dopolední návštěva městečka Hout Bay a 45minutová plavba ke kolonii lachtanů. Dále pokračování přes Chapmans Peak do národního parku Mysu Dobré naděje a na Cape Point, kde se mísí dva oceány (Atlantik a Indický oceán). Pěší výstup k majáku. Návštěva Boulders Beach s kolonií tučňáků brýlových. Nocleh v Kapském městě.

11. den

Kapské město - odlet (snídaně)
Snídaně, dopolední nebo odpolední prohlídka Kapského města vč. výletu lanovkou na Stolovou horu (barevná čtvrť Bo Kaap, pláže Clifton beach a Camps Bay, Dvanáct Apoštolů, Signal hill, District Six).
Výlet lanovkou na Stolovou horu se uskuteční 9., 10. nebo 11. den v případě příznivého počasí.
Odpoledne transfer na letiště a odlet přes některé z mezinárodních letišť zpět do ČR.

12. den

Přílet do Prahy
Přílet do do Prahy. Ukončení programu.


Důležité informace k realizaci zájezdu:
Výše uvedený program zájezdu je pouze orientační a může se změnit v závislosti na aktuálních okolnostech. Zájezd bude cestovní kanceláří Pražský Klub Tour Operator, s.r.o. realizován pouze v případě, že bude naplněna minimální kapacita účastníků, nutná pro uskutečnění cesty - viz minimální počty výše. Zájezd je ze zákona pojištěn proti úpadku cestovní kanceláře. Pořádání tohoto zájezdu se řídí všeobecnými obchodními podmínkami cestovní kanceláře Pražský Klub Tour Operator, s.r.o.
 
Odborný program:
Realizace odborného programu závisí na ochotě firem přijmout skupinu odborníků a poskytnout exkurzi. Firmy si vyhrazují právo již potvrzenou odbornou návštěvu z provozních důvodů nepřijmout.
Některé firmy účtují za uspořádání odborné exkurze poplatek, jehož výši mohou sdělit až při potvrzení konkrétního termínu návštěvy.

Cena zahrnuje

leteckou dopravu Praha – Johannesburg a Kapské město - Praha vč. letištních tax, v nejnižší rezervační ekonomické třídě
1 lahev vody denně
vstupné / návštěvy dle programu
služby místního anglicky hovořícího průvodce dle programu
doprovod českého průvodce PKTO na celém zájezdu
dopravu klimatizovaným minibusem podle programu
2 večeře v NP Pilanesberg
ubytování se snídaní, dvoulůžkové pokoje s příslušenstvím, hotely nebo lodge - standardní 3*-4* (podle místní kategorizace)
vnitrostátní leteckou dopravu Johannesburg - Port Elizabeth vč. tax, v ekonomické třídě
zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

příplatek za jednolůžkový pokoj
další stravování a veškeré nápoje
případný příspěvek / poplatek do NP Pilanesberg (bude upřesněno)
služby výslovně neuvedené v programu
spropitné místním průvodcům a řidičům (orientačně USD 3,- / os. / den)
cestovní pojištění – PKTO nabízí zajištění pojištění ERV „Sbaleno do světa“ v ceně 1.110,-Kč (bez pojištění storna a bez spoluúčasti)

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena za osobu ve dvoulůžkovém pokoji
91 850 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.