Přírodní bohatství Bhútánu
(Paro – Thimphu – Punakha – Gangtey – Bhumthang – Wangdue – Paro)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

14

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Plná penze

Ubytování:

Hotel ***

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

Individuální zájezd na míru s odletem každý den. PRIVÁTNÍ program již při minimálním počtu 2 osob.

Program je možné upravit dle Vašich požadavků.
ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Paro – Thimphu – Punakha – Gangtey – Bhumthang – Wangdue – Paro

Doprava

LETECKY Praha - Paro - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3* hotely

Stravování

Plná penze

Program

1. den

Praha – odlet
Ranní odlet z Prahy. Přestup v Dillí nebo Bangkoku.

2. den

Paro – Thimphu (55 km), večeře
Přílet na letiště Paro v Bhútánu. Na letišti Vás již bude očekávat náš zástupce, který Vás přivítá a sdělí Vám praktické informace k Vašemu zájezdu. Po milém přivítání bude následovat transfer do hlavního města Thimphu. Po příjezdu ubytování v hotelu. Později odpoledne odjezd k národnímu památníku Chorten. Jedná se o stúpu postavenou na památku bhútánského třetího krále, který je přezdíván jako „otec moderního Bhútánu“. Malby a sochy uvnitř památníku nabízí hluboké zamyšlení o buddhistické filozofii. Návrat do hotelu a přenocování.

3. den

Thimphu, plná penze
Dnes budete objevovat krásy poklidného města Thimphu, které je jediným hlavním městem na světě, kde na silnicích neuvidíte semafory. Prohlídku zahájíte návštěvou středověké pevnosti Tashichho Dzong, jejíž místnosti jsou využívány jako vládní kanceláře a jedna jako královská místnost. Poté navštívíte muzeum, kde můžete vidět ukázky národního bohatství původních obyvatel, a nakonec tradiční továrnu na ruční výrobu papíru a národní knihovnu. Po obědě Vás průvodce vezme do obchodu, kde se prodávají různé druhy řemeslných výrobků místních obyvatel. Poté ještě navštívíte školu Arts & Crafts School která je známa díky malbám thangkha. Můžete vidět studenty při jejich práci. Návrat do hotelu a přenocování.

4. den

Thimphu – Punakha (75 km), plná penze
Ranní odjezd do nedalekého hlavního zimního města Punakha (1350 m.n.m.). Po cestě se zastavíte na vyhlídce Dochu-la pass (3080 m.n.m.), která zvěstuje okouzlující výhledy na Bhútán. Krátká zastávka na vyfocení, zatímco budete uchváceni fantastickými výhledy na Himaláje. Poté budete pokračovat do města Punakha a ubytování v hotelu. Odpoledne návštěva Punakha Dzong ze 17. století a místního trhu.

5. den

Punakha, plná penze
Po snídani krátký trek k buddhistické kapli Khamsum Yulley Namgyel Chorten, odkud budete mít nádherný výhled na řeku Mo-Chu a okolní vesnice. Odpoledne cesta pokračuje k Chimi Lhakhang (Chrámu posvátného blázna). Chrám umístěný na pahorku uprostřed údolíčka připomíná duchovního z konce 15. Století, Lamu Drukpa Kenleye, který získal přezdívku „posvátný blázen“, díky svým neobvyklým technikám vyučování buddhistické víry pomocí humoru, písní a pobuřujího chování. Chrámu se také říká „chrám plodnosti“ a je obzvláště oblíbený u párů, které touží po dětech. Cesta k duchovnímu místu trvá zhruba 30 minut chůze polní cestou. Poté návrat do Punakhy.

6. den

Punakha – Gangthey (80km), plná penze
Po snídani odjezd do národního parku Jigme Dorji. S rozlohou 4316 km2 se jedná o druhý největší národní park v Bhútánu. Nejvyšší vrcholky zde dosahují výšky až 7000 m.n.m. Oblast je řídce obydlená pastevci a zemědělci. Žije zde mnoho zajímavých a vzácných živočichů, např. Takin, Levhart sněžný, Pardál obláčkový, Bengálský tygr, Nahur modrý, Panda červená, Himalájský černý medvěd, či Levhart indický. V parku také žije více než 300 druhů ptáků, včetně vzácného jeřába černokrkého. Jedině v tomto parku najdete na jednom místě bhútánskou národní rostlinu, zvíře, ptáka a strom. Po prohlídce divoké přírody vede jízda do údolí Gangtey. Zde navštívíte důležitý klášter Gangtey Gompa se školou Buddhismu Nyingmapa. Následuje cesta do údolí Phobjikha. V zimě sem ze Sibiře migrují jeřábi černokrcí.

7. den

Gangtey – Trongsa – Bhumtang (220km), plná penze
Brzy ráno vyrazíte na celodenní jízdu skrz Bhutan do údolí Bhumtang. Cestu budou doplňovat zastávky u zajímavých pamětihodností. Projedete průsmykem Pele-la (3300m) a spatříte místní kapli Chorten vyzdobenou vlaječkami. Horské lesy v těchto výškách nahradí zakrslé bambusové křoviny. Horská stezka vede skrz bhútánské vesničky až k Chendebji Chorten na Kathmanduově stúpě Swayambunath. Tento chrám, zde vznikl v 19. století, aby zachytil pozůstatky zlého ducha, který zde byl údajně zabit. Příjezd do města Trongsa na oběd, poté návštěva Trongsa Dzong. Palác ze 17. Století byl kdysi centrem moci nad středním a východním Bhútánem. První dva králové Bhútánu sídlili právě zde. Jízda vede dále průsmykem Yutong- la (3,400m), nejvýše umístěným průsmykem na Vaší cestě. Odsud je to již nedaleko do úrodného údolí Bhumthang. Po příjezdu do města, ubytování v hotelu.

8. den

Bhumthang, plná penze
Den strávený prohlídkou města. Nejprve návštěva paláce Wangdicholin, prvního paláce v Bhutánu zřízeného v moderním stylu. Jednalo se o letní sídlo prvních dvou bhútánských králů. Za povšimnutí zde stojí pět obrovských modlitebních kol poháněných vodou. Následuje prohlídka Kurjey Lhakhang, posvátné půdy se třemi chrámy a 108 kaplemi stúpa. V nedalekém chrámu Tamshing Lhakhang, můžete obdivovat jedny z nejstarších nástěnných maleb v Bhútánu. Odpoledne následuje návštěva míst tradičního domáckého průmyslu- pivovar Červená panda, výroba sýrů a mlékárna Bhumthang a lihovar Bhumthang.

9. den

Bhumthang – Národní park Thrumshingla, plná penze
Po snídani cesta do parku porostlého divokými jedlovými lesy. Panuje tu mírné podnebí, nejvyšší bod je okolo 4400mnm. V parku Thrumshingla žije 6 druhů ptáků ohrožených vyhynutím: Zoborožec rudokrký, Timálka rezavohrdlá, Satyr himálajský, Brhlík nádherný, Trogon Wardův a koroptev kaštanovoprsá. Místy se les mění až v sub-tropickou džungli a nabízí tak rozmanité prostředí pro faunu i floru. K večeru návštěva obchodního střediska s ručně vyráběným zbožím. Středisko vede Národní asociace žen Bhutánu, pod správou samotné královny Ashi Sonam Choden Wangchuk. Organizace funguje ve čtyřech bhútánských městech a představuje významný zdroj příjmů pro stát.

10. den

Bhumthang – Wangdiphograng (200km), plná penze
Brzo ráno začíná dlouhá zpáteční cesta skrz Wangdue (Wangdiphograng). Cestou do tohoto města pojedete kolem scenérie horských vrcholů. V malebném městě Wangdue navštivte místní trh, proslulí svými výrobky z bambusu, břidlice a kamene.

11. den

Wangdiphograng – Paro, plná penze
Ráno pokračuje jízda na západ. Cestou zastávka u prastaré pevnosti Simtokha Dzong, kde dnes sídlí škola náboženských a kulturních studií. Po ubytování v Paro máte chvíli individuálního volna. Odpoledne návštěva Národního muzea (Ta Dzong), kde Vám bohatá sbírka tradičních kostýmů, artefaktů, maleb a světově proslulých známek přiblíží historii Bhútánu. Následně uvidíte Paro Dzong (Rinpung Dzong), politické a náboženské centrum oblasti Paro ze 17. Století.

12. den

Paro, plná penze
Brzy ráno túra na útes nad údolím Paro. Zde najdete takzvané Tygří hnízdo- klášter Taktshang. Výstup ke klášteru trvá i s návratem 5 hodin. Pokud si nepřejete podniknout túru, můžete na útes vyjet na poníkovi. Tygří hnízdo je jedním z nejposvátnějších míst v Bhútánu a každý pravý buddhista ho za život navštívil alespoň jednou. Stezka ke klášteru je strmá a náročná, avšak výhled stojí za to. V půli cesty si můžete odpočinout v místní restauraci. Nahoře Vás čeká prohlídka kláštera a nedalekého vodopádu. Následovně navštívíte zříceninu Drukgyel Dzong, dnešní památky vítězství Bhútánců v e válce s Tibetem. Opodál Vám prohlídka farmy přiblíží každodenní život místních obyvatel. Odsud se svezete automobilem k jednomu z nejstarších chrámů v Bhútánu- Kychu Lhakhang. Pochází již ze 7. století. Poté návrat do Paro.

13. den

Paro - odlet, snídaně
Ráno transfer na letiště a odlet

14. den

Praha
Přílet do Prahy
 

Cena zahrnuje

zpáteční letenku Praha – Paro – Praha a letištní taxy (běžná ekonomická třída)
pojištění CK proti úpadku
vládní taxy
anglicky mluvící průvodce
program a vstupy do památkových objektů dle programu
přepravu klimatizovaným autem
plná penze
vízum do Bhútánu + zvací dopis (zajistí naše CK – doba vyřízení cca 3 týdny)
ubytování ve 3* hotelech (dvoulůžkové pokoje)

Cena nezahrnuje

fakultativní výlety, aktivity a rozšíření programu
výdaje osobní povahy
příplatky v období svátků a slavností
poplatky za fotoaparáty a kamery v památkách
příplatek za jednolůžkový pokoj
spropitné místním průvodcům a řidičům
stravování nad rámec programu
nápoje
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
84 400 Kč   x   
  =
0
Cena na osobu za mezinárodní letenku
Mezinárodní letenka Praha - Paro - Praha vč. všech tax
29 900 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.