Bhútán a Západní Bengálsko
(Kalkata – Dárdžiling – Gangtok – Phuentsholing – Thimpu – Punakha – Trongsa – Bumthang – Punakha – Paro - Kalkata)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

17

Doprava:

Letecky - Praha / Vídeň

Strava:

Strava dle itineráře

Ubytování:

Hotel ***

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

PRIVÁTNÍ program pro 2 osoby cestující společně.
Individuální zájezd na míru s odletem každý den.

Program je možné upravit dle Vašich požadavků.
ANGLICKY hovořící průvodce.

Trasa

Kalkata – Dárdžiling – Gangtok – Phuentsholing – Thimpu – Punakha – Trongsa – Bumthang – Punakha – Paro – Kalkata 

Doprava

LETECKY Praha - Kalkata - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Ubytování

3* hotely (dvoulůžkové pokoje)

Stravování

snídaně v Kalkatě / polopenze v Dárdžilingu a Gangtoku / plná penze v Bhútánu

Program

1. den

Praha - odlet 
Odlet z Prahy do Kalkaty.

2. den

Kalkata (Indie)
Přílet do Kalkaty. Na letišti setkání se zástupcem naší CK a transfer do hotelu. Ubytování a odpočinek. Později odpoledne se můžete těšit na prohlídku města s průvodcem.

3. den

Kalkata – Bagdogra – Dárdžiling (místní přelet), polopenze
Po snídani transfer na letiště k Vašemu přeletu do města Bagdogra. Po příletu setkání s průvodcem a odjezd do Dárdžilingu (93 km / 3,5h jízdy). Po příjezdu ubytování a odpočinek.

4. den

Dárdžiling, polopenze
Brzké ranní vstávání a odjezd na Tygří vrch (Tiger Hill), odkud budete mít fantastický výhled na Himálaj při východu slunce. Návštěva chrámu Ghoom Monastery. Návrat do hotelu na snídani a krátký odpočinek. Poté se můžete těšit na jízdu vláčkem zvaným „Toy train“ po unikátní horské železnici, která je na seznamu světového dědictví UNESCO. Odpoledne návštěva Himálajského Institutu, kde se dozvíte zajímavé informace o prvních statečných horolezcích na Mt. Everest a můžete zde také vidět veškerou výbavu, kterou použili při svých výstupech. Institut se nachází uvnitř zoologické zahrady, kde mimo jiné můžete vidět tygra bengálského a pandu červenou. Nakonec návštěva Tibetského centra pro utečence, kde můžete vidět místní ženy vyrábějící koberce, látky a další krásné předměty, které si můžete zakoupit a podpořit jejich práci.

5. den

Dárdžiling – Gangtok (98km / 4,5 hodiny), polopenze
Po snídani v hotelu odjezd do Gangtoku, hlavního města indického SIKKIMU. Cesta bude trvat přibližně 4,5 hodiny (98 km). Po příjezdu, ubytování v hotelu a individuální volno. Přenocování.

6. den

Gangtok, polopenze
Po snídani odjezd na celodenní prohlídku Gangtoku. Navštívíte Rumtek Monastery, stúpu Do Drul Chorten, tibetský institut Namgyal a klášter Enchey Monastery. Večer návrat do hotelu a přenocování.

7. den

Gangtok – Phuentsholing (225km / 7 hodin) - Bhútán, polopenze
Dnes Vás čeká přechod indicko – bhútánské hranice v Phuentsholingu. Transfer bude trvat přibližně 7 hodin. Ubytování v hotelu ve městě. Pokud počasí dovolí, bude následovat prohlídka malého chrámu Zangtho Pelri, který se nachází v centru města a reprezentuje ráj buddhistického učitele Guru Rinpoche. Navečer návštěva místního trhu.

8. den

Phuentsholing – Thimpu (180km / 7 hodin), plná penze
Ranní odjezd do města Thimpu. Po cestě návštěva u krásného kláštera Kharbandi Gompa, který se nachází v zahradě s tropickými květinami a rostlinami. Oběd bude podáván v Bunakha Cafeteria. Příjezd do hlavního města Bhútánu – Thimpu. Populace města je přibližně kolem 90 000 obyvatel a zároveň se jedná o jediné hlavní město na světě, které nemá semafory. Večerní procházka městem po hlavní ulici a návštěva trhu.

9. den

Thimpu, plná penze
Ranní odjezd na sever na návštěvu chrámu Changangkha Lhakhang, odkud budete mít nádherný výhled do údolí Thimpu. Chrám byl postaven ve 12. století a je nejstarším chrámem v Thimpu. Uvnitř můžete vidět původní nástěnné malby a sochu Buddhy s 11 hlavami. Pokračovat budete k místu zvanému Kuensel Phodrang, kde je obrovská socha Buddhy. Po cestě zpět do města navštívíte rezervaci, kde žije národní bhútánské zvíře takin (něco mezi krávou a kozou). Dále uvidíte ženský klášter Anim Dratshang, buddhistický chrám Zangthopelri Lhakhang a středověkou pevnost Trashichho Dzong, jejíž místnosti jsou využívány jako vládní kanceláře a jedna jako královská místnost a zároveň. Večer můžete navštívit víkendový noční trh ve městě, kde se schází místní lidé.

10. den

Thimpu – Punakha (75 km / 3 hodiny), plná penze
Ranní odjezd do nedalekého hlavního zimního města Punakha (1350 m.n.m.). Po cestě se zastavíte na vyhlídce Dochu-la pass (3080 m.n.m.), která zvěstuje okouzlující výhledy na Bhútán. Krátká zastávka na vyfocení, zatímco budete uchváceni fantastickými výhledy na Himaláj. Poté budete pokračovat do města Punakha, po příjezdu ubytování v hotelu. Odpoledne návštěva „paláce velkého štěstí“ Punakha Dzong . Poté krátká procházka ke chrámu Chimi Lhakhang (1,5h), který se nachází na kopci a je znám jako chrám plodnosti. Po cestě budete procházet mezi políčky a místními vesničkami, kdy budete moci pozorovat místní obyvatele při jejich každodenní práci. Návrat do hotelu.

11. den

Punakha – Trongsa – Bumthang (218 km / 6-7 hodin), plná penze
Po snídani se vydáte přes Pele-la pass (3300m), Trongsa (2180m) do města Bumthang. Po cestě zastávka u Chendbji Chorten (podobný jako Swayambhunath stupa v Nepálu). Po obědě se zastavíte na vyhlídce u největší bhútánské pevnosti Trongsa Dzong z roku 1648, návštěva pevnosti Ta Dzong, současně se jedná o muzeum. Odpoledne odjezd přes průsmyk Yontongla pass (3400m) v oblasti vysoko položených údolí. Po příjezdu ubytování a přenocování v Bumthangu. 

12. den

Bumthang, plná penze
Po snídani odjezd do údolí Bumthang, které je náboženským centrem s mnoha kláštery, chrámy a paláci. Prohlídka posvátných míst jako Jambey Lhakhang,  Kurje Lhakhang (kde jsou uloženy ostatky tří králů Bhútánu), kláštera Tamshing Lhakhang a Jakar Dzong. Po obědě krátká procházka ke klášteru Lhodrak Kharchhu. Návrat do hotelu.

13. den

Bumthang – Punkha (200 km / 7 hodin), plná penze
Krátká projížďka městem a odjezd do města Punakha. Odpoledne individuální volno a přenocování.

14. den

Punakha – Paro (125 km / 4 hodin), plná penze
Po snídani odjezd do Para. Po cestě návštěva místa Simtokha Dzong, kde se učí jazyk Dzongkha. Návštěva národního muzeum Ta Dzong, jehož domy jsou pozoruhodnou ukázkou místních zvyklostí, artefaktů, maleb thangkha a dalších zajímavostí z historie Bhútánu. Dále navštívíte Rinpung Dzong – politické a náboženské centrum města, které vzniklo v 17. Století. Přenocování v hotelu.

15. den

Paro, plná penze
Brzy ráno Vás čeká trek ke klášteru Taktshang, který je také přezdíván jako „tygří hnízdo“ a nachází se na vrcholu srázu vzhlížejícím na údolí Paro. Celý trek bude trvat přibližně 5 hodin, pro méně zdatné můžeme zajistit jízdu na poníkovi. V polovině cesty se můžete občerstvit u místní cafeterie. Tento klášter je jedním z nejposvátnějších v zemi, alespoň jednou v životě ho navštíví každý buddhista.  Po treku Vás čeká prohlídka ruin Drukgyel Dzong ze 17. století, které jsou připomínkou vítězství nad Tibeťanami. Nedaleko ruin navštívíte místní farmářský dům, kde můžete vidět dennodenní život místních obyvatel.  Odjezd na prohlídku jednoho z nejstarších chrámů v Bhútánu - Kyichu Lhakhang ze 7. století. Ubytování v hotelu a přenocování.

16. den

Paro – Kalkata, snídaně
Brzo ráno transfer na letiště k vašemu přeletu do Kalkaty. Po příletu vás na letišti vyzvedne průvodce a bude následovat prohlídka města. Večerní transfer na letiště k vašemu odletu domů.

17. den

Praha
Přílet do Prahy.

Cena zahrnuje

letenku Praha – Kalkata – Praha vč. všech tax (ekonomická třída)
vládní taxy
anglicky mluvící průvodce
program a vstupy do památkových objektů dle programu
anglicky hovořící řidič na transferu Bagdogra – Phuentsholing – Paro
uvedené transfery klimatizovaným vozem
strava dle programu
vízum do Bhútánu + zvací dopis (zajistí naše CK – doba vyřízení cca 3 týdny)
ubytování ve 3* hotelech (dvoulůžkové pokoje)
místní přelet Kalkata – Bagdogra / Paro – Kalkata (ekonomická třída)
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

vízum do Indie
neuvedenou stravu
veškeré nápoje
fakultativní výlety, aktivity a rozšíření programu
příplatky v období svátků a slavností
poplatky za fotoaparáty a kamery v památkách
výdaje osobní povahy
cestovní pojištění – na požadavek rádi zajistíme

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Základní služby

Cena za pobyt na osobu ve dvoulůžkovém pokoji
Uvedená cena zahrnuje program dle itineráře kromě letenek.
83 900 Kč   x   
  =
0
Cena na osobu za mezinárodní letenky
Mezinárodní letenka Praha - Kalkata - Praha, místní přelet Kalkata - Bagdogra a přelet Paro - Kalkata vč. všech tax
24 900 Kč   x   
  =
0

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.