Argentina a Patagonie
(Buenos Aires - Ushuaia - Calafate)

Zvolený termín: 

Termín na vyžádání

Počet dní:

10

Doprava:

Strava:

Ubytování:

 

Typ zájezdu:

Poznávací

Popis

SKUPINOVÝ zájezd - mezinárodní skupinka.

ANGLICKY hovořící průvodci.

Trasa

Buenos Aires – Ushuaia – Calafate – Buenos Aires

Doprava

LETECKY Praha - Buenos Aires - Praha
Mezinárodní letenky vám velmi rádi na požadavek zajistíme.

Uvedená cena letenky je kalkulována v běžné ekonomické rezervační třídě. Aktuální cena letenky bude potvrzena po ověření volných míst dle Vámi vybraného termínu a na základě objednávky na jména.

Stravování

8x snídaně, 1x večeře s programem

Další poznámky

Možnost rozšíření programu - fakultativně:

- ubytování PŘED a PO nabízeném programu v Buenos Aires
- transfery v případě individuálního ubytování v Buenos Aires
- další návazné programy v Argentině, vodopády Iguassu, vinařská oblast Mendosa, jezerní oblast Bariloche
- možnost rozšíření programu o další jihoamerické země – Brazílie, Kolumbie, Chile

Program

1. den

Praha - Buenos Aires
Odlet z Prahy. Večerní přílet do Buenos Aires, přivítání zástupcem naší CK a následný transfer do hotelu. Volný program, ubytování. Nocleh v Buenos Aires.

2. den

Buenos Aires (snídaně, večeře)
Snídaně v hotelu. Odjezd na půldenní prohlídku Buenos Aires – návštěva hlavních památek jako Plaza de Mayo se sídlem vlády v Casa Rosada, budova radnice, metropolitní katedrála. Zastavíte se v nejstarší kavárně ve městě, Café Tortoni. Dále prohlídka čtvrti La Boca s barevnými domky, Barrio Norte zvané Recoleta, se hřbitovem a hrobkou Evy Duarte známé jako Evita Perón. Návrat do hotelu. Večer odjezd do "Tango House Viejo Almacén" s návštěvou tanga show a večeří (předkrm, hlavní chod, dezert a nápoje). Kolem půlnoci návrat do hotelu a přenocování.

3. den

Buenis Aires (snídaně)
Dnes individuální volno na vlastní prohlídku města nebo možnost zakoupení fakultativních výletů:

1) Tour de Tigre a delta řeky Parana (4h)
Skupinový výlet k deltě Tigre a jejím řekám a do nádherné zelené oblasti. Sedliny v řece Paraná jí dávají svoji originální červenohnědou barvu. Návštěva úchvatného městečka Tigre s letními residencemi, jachtami a veslařskými kluby. Hodinová plavba po deltě s pozorováním stovky okolních ostrůvků.

2) San Telmo Antique Fair (3,5h)
San Telmo je nejstarší a nejzajímavější část Buenos Aires. Každou neděli vypadá Plaza Dorrego zcela odlišně díky přibližně 270 stánkům, které prodávají unikátní starožitnosti. Můžete zde nakoupit od gramofonových desek, šperků, pohledů, kalendářů, knih a lamp až po růzmé ozdobné ornamenty. Poté se projdete ulicí, kde je mnoho pouličních hudebníků a zpěváků.

3) San Antonio (9h) vč. oběda
Ranní odjezd z hotelu do San Antonio de Areco - historické vesnice, která je považována kolébkou všech argentinských tradic. Po příjezdu se občerstvíte v baru "Gaucho Bar" a dozvíte se něco o historii a obyvatelstvu. Poté navštívíte centrum, kde hendikepovaní lidé ručně vyrábějí typické boty - espadrilky neboli "Alpargatas". Boté půjdete do 140 let starého studia, kde se boty malují. Oběd v místní restauraci (empanadas, hlavní chod s hranolkami nebo salátem, dezert, káva nebo čaj). Nápoje se hradí na místě zvlášť. Po obědě bude následovat procházka v zelené části městečka, po hlavním náměstí. Kolem 16 hodiny odjezd zpět do Buenos Aires. Tímto výletem podpoříte místní komunitu Argentinců. Doporučujeme 2 USD / os.

4) Jízda na kole po Buenos Aires (4h)

Jízda na kole po městě bude jednoznačně nezapomenutelným zážitkem. Navštívíte hřbitov Recoleta, parky v Palermo a San Martin Square. Náročnost je nízká. Helmy, dětské sedačky, pláštěnky a voda bude k dispozici. Jízda s anglicky/španělsky hovořícím průvodcem v mezinárodní skupince. Setkání na náměstí San Martin. 

4. den

Buenos Aires - Ushuaia (místní přelet), snídaně
Po snídani transfer na letiště a odlet do Ushuaia. Po příletu transfer do hotelu, po cestě krátká prohlídka města se zastávkou s úchvatným výhledem na město. Ubytování a přenocování v hotelu.

5. den

Ushuaia – národní park Ohňová země (snídaně)
Půldenní návštěva národního parku Tierra del Fuego (Ohňová země). Park je protkán četnými řekami, které ústí do průlivu Beagle. Během projížďky a procházky parkem je možno obdivovat zasněžené vrcholky hor, které se odrážejí v hladině jezer, husté lesy a zelené palouky s pasoucí se zvěří. Odpoledne transfer na ranč Estancia Harberton, prohlídka ranče. Dále plavba na ostrov Martill (15min), kde budete mít příležitost obdivovat kolonie tučňáků magellanských a tučňáků oslích (listopad – duben) a mnoho dalšího ptactva. Plavba zpět k Estancia Harberton, dle časových možností návštěva muzea ptactva a mořských savců (vstup není zahrnut v ceně). Návrat do města Ushuaia, nocleh.

6. den

Ushuaia – El Calafate (snídaně)
Po snídani transfer na letiště a odlet do El Calafate, po příletu transfer do hotelu. Odpoledne individuální volno.

7. den

El Calafate - národní park Los Glaciares (snídaně)
Snídaně v hotelu, celodenní výlet k ledovci Perito Moreno. Jízda národním parkem Los Glaciares, procházka k jednomu z největších ledovců v parku a jednomu z mála ledovců, které „neustupují“, pozorování pohybu ledovcového splazu, který padá do jezera Argentino. Návrat do El Calafate, nocleh v hotelu.

8. den

El Calafate - Buenos Aires (místní přelet), snídaně          
Snídaně v hotelu, poté transfer na letiště a odlet do Buenos Aires. Po příletu transfer do hotelu, ubytování a nocleh Buenos Aires.

9. den

Buenos Aires - odlet (snídaně)
Snídaně v hotelu. Transfer na letiště k Vašemu odletu domů.

10. den

Praha
Přílet do Prahy

Cena zahrnuje

mezinárodní letenku Praha – Buenos Aires - Praha vč letištních tax (běžná ekonomická třída)
místní přelety Buenos Aires – Ushuaia, Ushuaia – El Calafate, El Calafate – Buenos Aires, vč. letištních tax (běžná ekonomická třída)
ubytování ve 3* hotelech
8x snídaně, 1x večeře s programem
anglicky mluvící průvodce
vstupy do NP Tierra del Fuego a Los Glaciares
uvedené transfery autobusem
pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje

nápoje, stravování nad rámec programu
příplatky za termíny během Karnevalu, Velikonoc, Vánoc, Nového Roku, dalších národních svátků a v době konání velkých kongresů
osobní výdaje
příplatek za jednolůžkový pokoj
spropitné místním průvodcům a řidičům
fakultativní výlety, aktivity a rozšíření programu
cestovní pojištění - na požadavek rádi zajistíme (vzhledem k možnému pohybu ve vyšších nadmořských výškách doporučujeme připojištění pro vysokohorskou turistiku)

Nezávazná poptávka a orientační cena zájezdu

Orientační cena zájezdu v Kč:

Konečnou cenu Vám potvrdí náš pracovník.

0

Informace o Vás



PRAŽSKÝ KLUB TOUR OPERATOR s.r.o.

Drahobejlova 6/2215
190 00 Praha 9, Česká republika
Facebook   Člen Asociace Cestovních Kanceláří IČ: 25626132, DIČ: CZ25626132

Email: info(@)prazsky-klub.cz 
Web:   www.prazsky-klub.cz 
COPYRIGHT Pražský Klub Tour Operator s.r.o., designed by OMEGACZECH s.r.o.
CK si vyhrazuje právo na úpravu programu, cen a termínu.